POKEMON GO!

Misschien heb je er al van gehoord! Het populairste spel van de voorbije weken. Pokemon Go is een spel waarbij je op je GSM pokemons kan vangen.
De bedoeling van het spel is om mensen meer buiten te laten komen en nieuwe mensen te leren kennen. Je kan het spel namelijk moeilijk spel zonder buiten te komen aangezien je moet gaan wandelen om een pokemon tegen te komen.

Hoe weet het spel dan waar je bent?
De populaire app maakt gebruik van je GPS signaal. Een GPS signaal binnen een GSM zorgt ervoor dat er op elk tijdstip, elk moment van de dag kan gecontroleerd worden waar je bent. Natuurlijk zorgt dit dan weer voor enige commotie aangezien sommige mensen het niet veilig vinden.
Pokemon GO is niet de enige app dat dit doet! Bekijk Facebook maar eens. Elke keer dat je facebook opent komen er boodschappen te voorschijn zoals 'Laat je niet natregenen in (je locatie), er is namelijk regen voorspeld'.

Pokemon Go goed voor de economie?
Sinds de release van het spel is de verkoop van powerbank (externe, draagbare lader) met maar liefst 40% gestegen!
(https://tweakers.net/nieuws/113593/vraag-naar-powerbanks-explodeert-na-release-pokemon-go.html)
Ook bedrijven maken gebruik van de mogelijkheden die de APP biedt. Zo heeft de Zoo van Antwerpen maar liefst 12 000 euro bij elkaar gezameld voor het doel 'Natuurbehoud'. En dit door in de avond het park voor enkele uren gratis te openen zodat pokemonspelers de kans krijgen op wat pokemons te gaan vangen.
(http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland/article/detail/2825835/2016/08/09/Pokemonevenement-in-Zoo-levert-zo-maar-even-12-000-euro-op-voor-natuurbehoud.dhtml)

0 reacties:

Een reactie posten