Tips voor een les burotica

1. Durf het bord te gebruiken!
Soms is het belangrijk om iets visueel duidelijk te maken aan leerlingen en daarvoor volstaat het niet altijd om via de beamer het programma te tonen. Neem een stift/krijtje in je hand en laat je volledig gaan op het bord.

2. Loop rond in de les
Het is belangrijk om tijdens te les rond te lopen en vragen te stellen aan je leerlingen. Ga naar je leerlingen toe en stel vragen zoals:

  • hoe heb je dat gedaan?
  • waarom heb je het op deze manier gedaan?
  • hoe zou je het nog beter kunnen doen?
Op deze manier toon je aan de leerlingen dat je hun echt wil leren om op de meest efficiënte manier te werk te gaan.

3. Praat met passie over het onderwerp
Er is altijd een duidelijk verschil te merken aan je manier van praten, ... als je met passie verteld over een onderwerp. Sta dus niet zomaar vooraan en begin in een monotone stem te vertellen maar loop rond, gebruik lichaamstaal, breng props mee naar de les, ... 

4. Betrek alle leerlingen in de les
Je hebt computers ter beschikking dus maak daar ook 100 % gebruik van. In plaats een vraag te stellen aan één leerling kan je dit gemakkelijk doen aan alle leerlingen via websites zoals www.prezi.com. Zo blijft iedereen aandachtig en is de kans voor afleiding kleiner.

5. Werk met projecten in plaats van simpele oefeningen
Laat leerlingen zelf op zoek gaan naar manieren om efiënter te werk te gaan. in plaats van een vooraf opgestelde opdracht met oplossing te geven zorg je voor projecten. Laat leerlingen iets doen rond wat HUN interesseert. Laat ze HUN passie integreren in opdrachten.

0 reacties:

Een reactie posten