Zoals jullie weten kreeg ik in september de opdracht om een blog te creëren. Uit de drie blogplatformen die ik bestudeerde heb ik voor blogger.com gekozen.
Blogger.com is een goed blogplatform maar het heeft zo zijn nadelen.

1    Je hebt een beperkte keuze in blogsjablonen. Dit heb ik kunnen oplossen door een online HTML         code in te voeren. Het enige nadeel is dat je dan een (basis)kennis HTML code moet hebben om         kleine aanpassingen te maken.


2    De manier om een blogbericht in te voeren is niet optimaal. Je hebt wel de nodige opmaak die je         kan invoegen, maar je kan bijvoorbeeld niet kiezen hoe groot het lettertype moet zijn. Jammer             genoeg kan je ook niet zelf de grootte van de foto's kiezen. De enige keuze's zijn: Klein, normaal,       groot, extra groot en normaal formaat.



Al bij al vond ik wel dat Blogger.com leuk was om te gebruiken. Je had een mooi overzicht van de mogelijkheden in je blog bij het opstarten van de pagina, zo kon je zien in welk land je Blog overal bekeken wordt.

Zoals hun website het al zo mooi zegt:
"Maatwerkbedrijf Ryhove vzw biedt passende en blijvende tewerkstelling aan personen met een arbeidshandicap uit de regio Gent. Die tewerkstelling creëren we door aandacht voor het afleveren van kwaliteit aan onze klanten. Maar ook met oog voor duurzame ontwikkeling van interne en externe relaties. Ryhove is een modern bedrijf dat z'n partners commercieel sterker maakt. Bedrijven die op Ryhove een beroep doen ervaren dit als een win-winsituatie."

Tijdens het bedrijfsbezoek kregen we een rondleiding doorheen het bedrijf. Het was heel verrassend om te zien wat voor jobs deze mensen allemaal krijgen. Iedere persoon krijgt een job toegewezen op basis van hun handicap. Deze jobs variëren van flessen alcohol afwerken (etiketten plakken, ...) tot boeken klaarmaken voor verkoop tot zelf borstjes bij de bijsluiter steken voor verzorgingsproducten.

Ryhove vzw, (http://www.ryhove.be/)
Meer en meer scholen maken gebruik van tablets tijdens bepaalde lessen.

" Snappet is een adaptief onderwijsplatform dat elk kind uitdaagt om zich optimaal te ontwikkelen. Meer dan 1.700 basisscholen verruilden hun papieren werkboeken voor Snappet. Leerlingen, leerkrachten, én schoolbesturen zijn het eens: Snappet leidt tot verbeterd leerresultaat, meer tijdwinst, en beter inzicht en overzicht in de klas. "
Dankzij dit onderwijsplatform kunnen leerkrachten nog beter te werk gaan op het individueel niveau van de leerling(e). De app past de vragen namelijk aan aan de snelheid, ... van de leerlingen.
Via het online dashboard krijgt de leerkracht de resultaten van de leerlingen te zien. Op deze manier kan ze inspelen op de noden van de leerlingen voor de volgende les. 

snappet, (https://nl.snappet.org/)
kennisnet, (https://www.kennisnet.nl/artikel/leerlingen-presteren-beter-dankzij-slimme-tablet/)
1. Durf het bord te gebruiken!
Soms is het belangrijk om iets visueel duidelijk te maken aan leerlingen en daarvoor volstaat het niet altijd om via de beamer het programma te tonen. Neem een stift/krijtje in je hand en laat je volledig gaan op het bord.

2. Loop rond in de les
Het is belangrijk om tijdens te les rond te lopen en vragen te stellen aan je leerlingen. Ga naar je leerlingen toe en stel vragen zoals:

  • hoe heb je dat gedaan?
  • waarom heb je het op deze manier gedaan?
  • hoe zou je het nog beter kunnen doen?
Op deze manier toon je aan de leerlingen dat je hun echt wil leren om op de meest efficiënte manier te werk te gaan.

3. Praat met passie over het onderwerp
Er is altijd een duidelijk verschil te merken aan je manier van praten, ... als je met passie verteld over een onderwerp. Sta dus niet zomaar vooraan en begin in een monotone stem te vertellen maar loop rond, gebruik lichaamstaal, breng props mee naar de les, ... 

4. Betrek alle leerlingen in de les
Je hebt computers ter beschikking dus maak daar ook 100 % gebruik van. In plaats een vraag te stellen aan één leerling kan je dit gemakkelijk doen aan alle leerlingen via websites zoals www.prezi.com. Zo blijft iedereen aandachtig en is de kans voor afleiding kleiner.

5. Werk met projecten in plaats van simpele oefeningen
Laat leerlingen zelf op zoek gaan naar manieren om efiënter te werk te gaan. in plaats van een vooraf opgestelde opdracht met oplossing te geven zorg je voor projecten. Laat leerlingen iets doen rond wat HUN interesseert. Laat ze HUN passie integreren in opdrachten.
Misschien heb je er al van gehoord! Het populairste spel van de voorbije weken. Pokemon Go is een spel waarbij je op je GSM pokemons kan vangen.
De bedoeling van het spel is om mensen meer buiten te laten komen en nieuwe mensen te leren kennen. Je kan het spel namelijk moeilijk spel zonder buiten te komen aangezien je moet gaan wandelen om een pokemon tegen te komen.

Hoe weet het spel dan waar je bent?
De populaire app maakt gebruik van je GPS signaal. Een GPS signaal binnen een GSM zorgt ervoor dat er op elk tijdstip, elk moment van de dag kan gecontroleerd worden waar je bent. Natuurlijk zorgt dit dan weer voor enige commotie aangezien sommige mensen het niet veilig vinden.
Pokemon GO is niet de enige app dat dit doet! Bekijk Facebook maar eens. Elke keer dat je facebook opent komen er boodschappen te voorschijn zoals 'Laat je niet natregenen in (je locatie), er is namelijk regen voorspeld'.

Pokemon Go goed voor de economie?
Sinds de release van het spel is de verkoop van powerbank (externe, draagbare lader) met maar liefst 40% gestegen!
(https://tweakers.net/nieuws/113593/vraag-naar-powerbanks-explodeert-na-release-pokemon-go.html)
Ook bedrijven maken gebruik van de mogelijkheden die de APP biedt. Zo heeft de Zoo van Antwerpen maar liefst 12 000 euro bij elkaar gezameld voor het doel 'Natuurbehoud'. En dit door in de avond het park voor enkele uren gratis te openen zodat pokemonspelers de kans krijgen op wat pokemons te gaan vangen.
(http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland/article/detail/2825835/2016/08/09/Pokemonevenement-in-Zoo-levert-zo-maar-even-12-000-euro-op-voor-natuurbehoud.dhtml)