Zoals jullie weten kreeg ik in september de opdracht om een blog te creëren. Uit de drie blogplatformen die ik bestudeerde heb ik voor blogger.com gekozen.
Blogger.com is een goed blogplatform maar het heeft zo zijn nadelen.

1    Je hebt een beperkte keuze in blogsjablonen. Dit heb ik kunnen oplossen door een online HTML         code in te voeren. Het enige nadeel is dat je dan een (basis)kennis HTML code moet hebben om         kleine aanpassingen te maken.


2    De manier om een blogbericht in te voeren is niet optimaal. Je hebt wel de nodige opmaak die je         kan invoegen, maar je kan bijvoorbeeld niet kiezen hoe groot het lettertype moet zijn. Jammer             genoeg kan je ook niet zelf de grootte van de foto's kiezen. De enige keuze's zijn: Klein, normaal,       groot, extra groot en normaal formaat.



Al bij al vond ik wel dat Blogger.com leuk was om te gebruiken. Je had een mooi overzicht van de mogelijkheden in je blog bij het opstarten van de pagina, zo kon je zien in welk land je Blog overal bekeken wordt.


In mijn vorig blogbericht over Google+ liet ik je al kort weten dat Gmail wordt stopgezet. Ik heb hierover een e-mail gekregen en wil je deze graag laten lezen.

Hello Sander,

It's with heavy hearts that we let you know Mailbox will shut down on February 26, 2016.
Mailbox ignited a shift in mobile email and many of its innovations are now ubiquitous across the industry. It’s been a great journey, and we’re proud of this impact and grateful to the community that helped make it possible.

When the Mailbox team joined Dropbox in 2013, we shared a passion for simplifying the way people work together. And solving the email problem seemed like a strong complement to the challenges Dropbox was already tackling.
But as we’ve increased our focus on collaboration, we realized there’s only so much an email app can do to fundamentally improve email. We’ve come to believe that the best way for us to improve people’s productivity going forward is to streamline the workflows that generate so much email in the first place.

We know saying goodbye to Mailbox will be hard for many. To help make the transition to a new email client easier, we’ve created guides and export tools. For more information about how we’ll be winding down Mailbox, please visit the Mailbox website.


Thank you to everyone who helped bring Mailbox to life, whether by spreading the word, letting us know what you liked (and didn’t like), or simply using the product. You taught us so much, and we’re deeply grateful.
Google is voorlopig niet van plan om zijn sociale netwerk Google+ op te geven. Dat valt op te maken
uit een blogbericht waarin het bedrijf een metamorfose voor de dienst aankondigt. Het vernieuwde ontwerp legt meer nadruk op gemeenschappen en persoonlijke collecties, zo weet De Volkskrant. Zo meld het laatste nieuws.

Ik persoonlijk vind Google+ niet het beste concept om te gebruiken, zeker niet als je het vergelijkt met Facebook. Het is wel zo dat het bij Google+ makkelijker is aangezien je alles bij elkaar hebt. Je hebt een cloud, je hebt een e-mail (die trouwens binnenkort wordt stopgezet), Google wordt gebruikt bij android, ...

Bron: het laatste nieuws, google+ is nog niet dood en krijgt zelf metamorfose, http://www.hln.be/hln/nl/4125/Internet/article/detail/2528406/2015/11/18/Google-is-nog-niet-dood-en-krijgt-zelfs-metamorfose.dhtml
Spotify gaat sommige artiesten toestaan hun muziek alleen aan te bieden aan luisteraars die betalen voor hun abonnement op de streamingdienst. Luisteraars die gebruikmaken van de gratis variant van Spotify zouden dan niet kunnen luisteren naar de betreffende muziek. Zo meld het laatste nieuws.

Spotify is een (goedkope of gratis) manier om muziek te beluisteren van artiesten over de hele wereld. Gebruikers die niet voor Premium kiezen krijgen tussendoor reclame te horen zodat artiesten nog altijd kunnen betaald worden voor hun muziek.
Volgens mij is het zo dat gebruikers die niet willen betalen voor hun muziek gewoon terug over gaan schakelen naar het illegaal downloaden van hun muziek. 


Bron: het laatste nieuws, Gratis gebruikers Spotify krijgen kleiner aanbod, Premium breidt uit. http://www.hln.be/hln/nl/4125/Internet/article/detail/2551004/2015/12/09/Gratis-gebruikers-Spotify-krijgen-kleiner-aanbod-Premium-breidt-uit.dhtml
Een QR-code is een soort barcode, bestaande uit allemaal kleine en grotere vierkanten, die het bezoeken van een website makkelijker maakt. Als je via je smartphone een website wil bezoeken kan je de QR-code scannen en zo de website bezoeken, zonder dat je de URL/Link hoeft in te geven.

Je kan een QR code inscannen via een applicatie op je GSM. In mijn blogbericht 'handige apps in de computerwereld' vind u één van de vele applicaties die u hiervoor kan gebruiken.

het maken van een QR-code

via de website code generator kan je een QR-code maken.
  1. kies de functie die voor jou van toepassing is;
  2. plak de tekst/url en klik op 'QR-code creëren'. de QR-code verschijnt aan de rechterkant;
  3. download de QR-code;
  4. unzip de gecomprimeerde map;
  5. plaats de foto van je QR-code waar je het wilt.


Luk Vanlanduyt, Thibaut Cromphaut, ICT wijzer 4, Ideeën visualiseren en delen, Lokeren
QR-generator, (http://nl.qr-code-generator.com/)
"Hebt u al eens nagedacht over uw digitale bezittingen? Alle muzieknummers, Films en boeken die u in de loop der jaren hebt gedownload, uw account op sociaal netwerksites en berichtendiensten, alle foto's, video's en back-ups die u hebt opgeslagen in de cloud ... Wat gebeurt daarmee als u overlijdt?" Zo leest de titel van een artikel. Ik heb dit artikel gekozen omdat de titel mij aansprak en omdat ik (en waarschijnlijk vele anderen) niet weet wat er nu eigenlijk moet gebeuren met jouw digitale bezittingen na je overlijden.

Sociale media

Als je een account aanmaakt op een sociale netwerksite moet u altijd de algemene voorwaarden lezen en goedkeuren. Nu, ik weet dat weinige dit lezen maar blijkbaar is een ook een regel in die voorwaarden over je digitale nalatenschap. Zo is je familie namelijk verplicht de om de diensten van die sociale media op de hoogte te brengen van je overlijden zodat zij de nodige maatregelen kunnen nemen. Het is namelijk niet aan jou om hun account te verwijderen.

Muziek, films en boeken

Als u muziek koopt via bijvoorbeeld iTunes heb je natuurlijk weer de algemene voorwaarden waarin bepaalde regels staan. Zo blijkt dat alles wat je koopt aan jouw account vast hangt en uw digitale identiteit, dus alles wat je aangekocht hebt is van jou en van jou alleen, zelf met de functie 'delen met het gezin' kan je het niet nalaten aan familieleden.

Meer informatie over dit artikel
Test aankoop, Recht en budget, nummer 242, september/oktober 2015

Valckenier Groep


Valckenier Groep is een handelsonderneming die zich richt op het kopen, verhuren, opkomen en doorverkopen van auto’s, meer bepaalt de auto’s van Renault. Renault is een automerk dat ondertussen al 115 jaar bestaat. Ze staan dan ook al 115 jaar garant voor hun kwaliteit en innovatie. Valckenier is een keten met 6 winkels gevestigd in Vlaanderen. Ondanks dat staat de groep bekent voor hun uitstraling. Het is begonnen als een klein familiebedrijf en, ondanks de groei, willen ze dat nog altijd uitstralen. Naast hun knowhow en hun passie voor automobielen bieden ze dus ook een gezellige, familiale service aan hun klanten.

De 6 ketens zijn gelegen in Aalst, Londerzeel, Asse-Kobbegem, Ninove, Zaventem en Erembodegem. 
Ik ben samen met één van mijn medestudenten namelijk Jerina naar Valckenier en La Lorreine gegaan. De rondleiding op zich was kort maar krachtig. Toen toekwamen werden we onthaalt door een vrouw die ons vertelde dat we de rode loper konden volgen door het hele bedrijf. Tijdens het volgen van de rode loper konden wij verscheidende personeelsleden aanspreken en hun vragen stellen over het bedrijf. Na de rondleiding kregen we de kans om in een twingo te rijden. Na de rondleiding werd ons nog een drankje aangeboden en een gratis hamburger.

Valckenier groep, (http://www.valckeniergroep.be/)

Must have applicaties

RAR

RAR is een alles-in-één, origineel, vrij, eenvoudig, gemakkelijk en snel compressieprogramma. RAR zorgt ervoor dat je snel en efficiënt bestanden kan comprimeren of gecomprimeerde bestanden kan uitpakken op je smartphone of tablet.

Word

Microsoft Word is gemaakt voor mensen die onderweg werken. Word heeft het vertrouwde uiterlijk en de kwaliteit van Office, maar de intuïtieve aanraakbesturing is speciaal ontworpen voor smartphones en tablets. Of u nu een compleet nieuw, fraai document wilt maken of onderweg snel iets wilt lezen en wat wijzigingen aanbrengen, Word biedt u productiviteit op zijn best. 

Powerpoint

Microsoft PowerPoint is gemaakt voor mensen die onderweg werken. PowerPoint heeft het vertrouwde uiterlijk en de kwaliteit van Office, maar de intuïtieve aanraakbesturing is speciaal ontworpen voor smartphones en tablets. Of u nu een compleet nieuwe, fraaie presentatie wilt maken of onderweg snel iets wilt lezen en wat wijzigingen aanbrengen, PowerPoint biedt u productiviteit op zijn best. 

Excel

Als u spreadsheets bewerkt of maakt, kunt u er zeker van zijn dat ze op exact de gewenste manier worden weergegeven op een pc, Mac, tablet en telefoon. Excel heeft het vertrouwde Office-uiterlijk met een intuïtieve aanraakbediening, zodat u razendsnel aan de slag kunt.

Evernote 

Evernote is dé moderne werkplek dat met al je apparaten synchroniseert. Je kan overal aan het werk en productief blijven:
  • Schrijf notities, checklists en onderzoeken
  • Orden webartikelen, documenten en foto's
  • Bespreek je werk met anderen, in de app

QR Scanner

QR Scanner is de snelste en meest gebruiksvriendelijke QR code scanner beschikbaar.

Adobe Photoshop Express

On-the-go foto's bewerken was nog nooit zo leuk, snel, en gemakkelijk. Maak mooiere foto's met automatische correcties en filters. Je foto's zijn te knallen! En na het delen, dan heb je het gesprek van je vrienden zijn.

programmeerapps

 Learn programming

Een applicatie om te leren programmeren met maar liefst meer dan 30 programmeertalen.

 Learn HTML

Deze gratis app zal je leren hoe je een webpagina met behulp van HTML te ontwerpen.

 Learn PHP

PHP stelt u in staat om dynamische webpagina's te creëren, het ontwikkelen van websites en dynamische inhoud te genereren

 Learn Java

SoloLearn's Java is een uitgebreide gids voor één van de meest populaire programmeertalen in de wereld.

 Learn Javascript

Leer alle basisfuncties van JavaScript-programmering: manieren om uw website interactiever te maken, wijzigen de inhoud van websites, formulieren valideren, koekjes maken, en nog veel meer.

 Learn SQL

Leer alle basisfuncties van Structured Query Language, maak, lees en manipuleer databases.
Prezi is een online website waar je (gratis) presentaties kan maken. De prijzen kunnen schommelen tussen € 4,33 en € 13,25 per maand, het hangt af van welke versie je wilt. Ik heb tot nu toe enkel nog maar de gratis versie gebruikt.

In bijgevoegde link heb ik jullie ook nog voorzien van een zelfgemaakte presentatie over Prezi. In deze presentatie vindt je een groot deel van een groot aantal mogelijke zaken dat je kan creëren met Prezi.
https://prezi.com/bojq3dy5vheo/wat-is-prezi/

1. Begin met een mindmap te  maken over je presentatie! Hou rekening met volgende onderdelen bij het opstellen van een mindmap
  • waarover gaat je presentatie?
  • wat wil je meegeven aan je publiek?
2. Zorg voor een zinvolle, betekenisvolle structuur.

3. Beperk het gebruik van de 'zoom' in je Prezi.

4. Maak gebruik van afbeelding, dat maakt je presentatie net dat beetje leuker.

5. Het kan leuk zijn om je vormen te draaien doorheen je presentatie maar behoud dit tot het minimum! Het kan er voor zorgen dan je publiek duizelig of onwel wordt.
 
6. Gebruik visuele hulpmiddelen zoals pijlen.

7. Als je een .JPG afbeelding gebruikt is het voordeliger om zo min mogelijk in te zoomen anders wordt je afbeelding onzuiver. Dit heb je dan weer niet als je werkt met .SWF afbeeldingen.

8. Net zoals bij Microsoft Powerpoint is het voordeliger om met zo weinig mogelijk tekst te werken.

9. Gebruik de spatiebalk om te wisselen tussen Edit en Show modus.

10. Presenteer nooit vanaf usb-stick. Anders bestaat de kans dat je prezi niet soepel loopt. Het is beter om je presentatie op je computer te plaatsen of eventueel via internet.
Waarom blog ik?

Ik ga jullie eerst en vooral wat meer informeren waarom ik dit blog ben gestart. Zoals jullie misschien wel al gelezen hebben is dit een educatieve blog. Ik heb deze opdracht gekregen samen met de andere studenten van Handel-Burotica in de lerarenopleiding. Ik ga hier in de loop van het eerste semester verscheidene blogberichten posten over artikels die ik op het internet heb terug gevonden in verband met handel, office, sociale media, ... Daarnaast ga ik ook enkele blogberichten maken over mijn opleiding. Wat de opleiding juist inhoud, 

blogger.com

Ik heb gedurende de eerste week van het semester verschillende blogplatformen geobserveerd en uitgetest. Persoonlijk vond ik blogger.com (vroeger blogspot.com genaamd) het ideale gratis platform om met te werken. Ik vind dit platform relatief simpel om met te werken terwijl je toch nog veel vrijheid hebt met de lay-out. Buiten de basis lay-out's die voor jou klaar staan om te gebruiken kan je ook nog een volledige (zelfgemaakte) html-code invoegen.

tumblr.com

Ook al is tumblr.com één van de meest gebruikte blogplatformen en beschik ik zelf ook over een tumblr blog, zou ik het nooit gebruiken om een educatieve blog (of zelf een blog over mijn eigen private interesses) te starten. Dit omdat ik tumblr.com niet het geschikte blogplatform vindt om bepaalde zaken te posten. Het is eerder ingewikkeld in gebruik als blogger en al zeker niet gebruiksvriendelijk als volger. Je kan niet in interactie gaan met de blogger en zijn/haar volgers omdat je niet de mogelijk hebt om te reageren op blogberichten. Het blogplatform is dan weer geschikt als je interesse hebt om uitsluitend foto's te plaatsen.

wix.com

Bij het bestuderen van wix.com vond ik dat je heel veel mogelijkheden had qua ontwerp van de website, wat natuurlijk even tijd in beslag neemt om het 'onder de knie krijgen' van de website. Een ander nadeel vond ik dat niet elke functie gratis te gebruiken was, je hebt uitbreidingspakketten en natuurlijk, hoe duurder het pakket je kiest, hoe meer je kan wijzigen aan je blog/website.