Valckenier Groep


Valckenier Groep is een handelsonderneming die zich richt op het kopen, verhuren, opkomen en doorverkopen van auto’s, meer bepaalt de auto’s van Renault. Renault is een automerk dat ondertussen al 115 jaar bestaat. Ze staan dan ook al 115 jaar garant voor hun kwaliteit en innovatie. Valckenier is een keten met 6 winkels gevestigd in Vlaanderen. Ondanks dat staat de groep bekent voor hun uitstraling. Het is begonnen als een klein familiebedrijf en, ondanks de groei, willen ze dat nog altijd uitstralen. Naast hun knowhow en hun passie voor automobielen bieden ze dus ook een gezellige, familiale service aan hun klanten.

De 6 ketens zijn gelegen in Aalst, Londerzeel, Asse-Kobbegem, Ninove, Zaventem en Erembodegem. 
Ik ben samen met één van mijn medestudenten namelijk Jerina naar Valckenier en La Lorreine gegaan. De rondleiding op zich was kort maar krachtig. Toen toekwamen werden we onthaalt door een vrouw die ons vertelde dat we de rode loper konden volgen door het hele bedrijf. Tijdens het volgen van de rode loper konden wij verscheidende personeelsleden aanspreken en hun vragen stellen over het bedrijf. Na de rondleiding kregen we de kans om in een twingo te rijden. Na de rondleiding werd ons nog een drankje aangeboden en een gratis hamburger.

Valckenier groep, (http://www.valckeniergroep.be/)

Must have applicaties

RAR

RAR is een alles-in-één, origineel, vrij, eenvoudig, gemakkelijk en snel compressieprogramma. RAR zorgt ervoor dat je snel en efficiënt bestanden kan comprimeren of gecomprimeerde bestanden kan uitpakken op je smartphone of tablet.

Word

Microsoft Word is gemaakt voor mensen die onderweg werken. Word heeft het vertrouwde uiterlijk en de kwaliteit van Office, maar de intuïtieve aanraakbesturing is speciaal ontworpen voor smartphones en tablets. Of u nu een compleet nieuw, fraai document wilt maken of onderweg snel iets wilt lezen en wat wijzigingen aanbrengen, Word biedt u productiviteit op zijn best. 

Powerpoint

Microsoft PowerPoint is gemaakt voor mensen die onderweg werken. PowerPoint heeft het vertrouwde uiterlijk en de kwaliteit van Office, maar de intuïtieve aanraakbesturing is speciaal ontworpen voor smartphones en tablets. Of u nu een compleet nieuwe, fraaie presentatie wilt maken of onderweg snel iets wilt lezen en wat wijzigingen aanbrengen, PowerPoint biedt u productiviteit op zijn best. 

Excel

Als u spreadsheets bewerkt of maakt, kunt u er zeker van zijn dat ze op exact de gewenste manier worden weergegeven op een pc, Mac, tablet en telefoon. Excel heeft het vertrouwde Office-uiterlijk met een intuïtieve aanraakbediening, zodat u razendsnel aan de slag kunt.

Evernote 

Evernote is dé moderne werkplek dat met al je apparaten synchroniseert. Je kan overal aan het werk en productief blijven:
  • Schrijf notities, checklists en onderzoeken
  • Orden webartikelen, documenten en foto's
  • Bespreek je werk met anderen, in de app

QR Scanner

QR Scanner is de snelste en meest gebruiksvriendelijke QR code scanner beschikbaar.

Adobe Photoshop Express

On-the-go foto's bewerken was nog nooit zo leuk, snel, en gemakkelijk. Maak mooiere foto's met automatische correcties en filters. Je foto's zijn te knallen! En na het delen, dan heb je het gesprek van je vrienden zijn.

programmeerapps

 Learn programming

Een applicatie om te leren programmeren met maar liefst meer dan 30 programmeertalen.

 Learn HTML

Deze gratis app zal je leren hoe je een webpagina met behulp van HTML te ontwerpen.

 Learn PHP

PHP stelt u in staat om dynamische webpagina's te creëren, het ontwikkelen van websites en dynamische inhoud te genereren

 Learn Java

SoloLearn's Java is een uitgebreide gids voor één van de meest populaire programmeertalen in de wereld.

 Learn Javascript

Leer alle basisfuncties van JavaScript-programmering: manieren om uw website interactiever te maken, wijzigen de inhoud van websites, formulieren valideren, koekjes maken, en nog veel meer.

 Learn SQL

Leer alle basisfuncties van Structured Query Language, maak, lees en manipuleer databases.
Prezi is een online website waar je (gratis) presentaties kan maken. De prijzen kunnen schommelen tussen € 4,33 en € 13,25 per maand, het hangt af van welke versie je wilt. Ik heb tot nu toe enkel nog maar de gratis versie gebruikt.

In bijgevoegde link heb ik jullie ook nog voorzien van een zelfgemaakte presentatie over Prezi. In deze presentatie vindt je een groot deel van een groot aantal mogelijke zaken dat je kan creëren met Prezi.
https://prezi.com/bojq3dy5vheo/wat-is-prezi/

1. Begin met een mindmap te  maken over je presentatie! Hou rekening met volgende onderdelen bij het opstellen van een mindmap
  • waarover gaat je presentatie?
  • wat wil je meegeven aan je publiek?
2. Zorg voor een zinvolle, betekenisvolle structuur.

3. Beperk het gebruik van de 'zoom' in je Prezi.

4. Maak gebruik van afbeelding, dat maakt je presentatie net dat beetje leuker.

5. Het kan leuk zijn om je vormen te draaien doorheen je presentatie maar behoud dit tot het minimum! Het kan er voor zorgen dan je publiek duizelig of onwel wordt.
 
6. Gebruik visuele hulpmiddelen zoals pijlen.

7. Als je een .JPG afbeelding gebruikt is het voordeliger om zo min mogelijk in te zoomen anders wordt je afbeelding onzuiver. Dit heb je dan weer niet als je werkt met .SWF afbeeldingen.

8. Net zoals bij Microsoft Powerpoint is het voordeliger om met zo weinig mogelijk tekst te werken.

9. Gebruik de spatiebalk om te wisselen tussen Edit en Show modus.

10. Presenteer nooit vanaf usb-stick. Anders bestaat de kans dat je prezi niet soepel loopt. Het is beter om je presentatie op je computer te plaatsen of eventueel via internet.