Waarom blog ik?

Ik ga jullie eerst en vooral wat meer informeren waarom ik dit blog ben gestart. Zoals jullie misschien wel al gelezen hebben is dit een educatieve blog. Ik heb deze opdracht gekregen samen met de andere studenten van Handel-Burotica in de lerarenopleiding. Ik ga hier in de loop van het eerste semester verscheidene blogberichten posten over artikels die ik op het internet heb terug gevonden in verband met handel, office, sociale media, ... Daarnaast ga ik ook enkele blogberichten maken over mijn opleiding. Wat de opleiding juist inhoud, 

blogger.com

Ik heb gedurende de eerste week van het semester verschillende blogplatformen geobserveerd en uitgetest. Persoonlijk vond ik blogger.com (vroeger blogspot.com genaamd) het ideale gratis platform om met te werken. Ik vind dit platform relatief simpel om met te werken terwijl je toch nog veel vrijheid hebt met de lay-out. Buiten de basis lay-out's die voor jou klaar staan om te gebruiken kan je ook nog een volledige (zelfgemaakte) html-code invoegen.

tumblr.com

Ook al is tumblr.com één van de meest gebruikte blogplatformen en beschik ik zelf ook over een tumblr blog, zou ik het nooit gebruiken om een educatieve blog (of zelf een blog over mijn eigen private interesses) te starten. Dit omdat ik tumblr.com niet het geschikte blogplatform vindt om bepaalde zaken te posten. Het is eerder ingewikkeld in gebruik als blogger en al zeker niet gebruiksvriendelijk als volger. Je kan niet in interactie gaan met de blogger en zijn/haar volgers omdat je niet de mogelijk hebt om te reageren op blogberichten. Het blogplatform is dan weer geschikt als je interesse hebt om uitsluitend foto's te plaatsen.

wix.com

Bij het bestuderen van wix.com vond ik dat je heel veel mogelijkheden had qua ontwerp van de website, wat natuurlijk even tijd in beslag neemt om het 'onder de knie krijgen' van de website. Een ander nadeel vond ik dat niet elke functie gratis te gebruiken was, je hebt uitbreidingspakketten en natuurlijk, hoe duurder het pakket je kiest, hoe meer je kan wijzigen aan je blog/website.